Force India gaat mogelijk onder één dak met Toyota

News


Jeen Grievink

Force India gaat mogelijk onder één dak met Toyota

Het Formule 1-team van Force India overweegt om haar inboedel te verplaatsen naar het Duitse Keulen. Daar zit immers ook autobouwer Toyota, een partner waar Force India nauw mee samenwerkt. Directeur Otmar Szafnauer zegt dat het zeker een mogelijkheid is dat zijn team gaat verhuizen.

Het Formule 1-team van Force India heeft op dit moment de beschikking over twee fabrieken: eentje in Silverstone en eentje in Keulen. Het grootste gedeelte van de werknemers is actief op Engels grondgebied, maar Szafnauer zou graag zien dat al zijn personeel onder één dak komt te werken. Het ligt voor de hand om naar Keulen te verhuizen, omdat daar ook de windtunnel van Toyota gevestigd is. Force India werkt immers intensief samen met de Japanse autobouwer.

Tegenover Motorsport.com laat Szafnauer weten dat hij zeker de mogelijkheden onderzoekt om op termijn te verhuizen. "Het zal zeker helpen wanneer iedereen onder één dak gevestigd zit", zo zegt hij. "Op dit moment is dat niet aan de orde. In verhouding is ons personeel 75/25 verdeeld over twee fabrieken. Ik hoop dat we binnen twee á drie jaar iedereen op dezelfde plaats kunnen onderbrengen."

En Keulen zou dan de meest voor de hand liggende optie zijn. De Indiase renstal kan dan namelijk nauwer samenwerken met Toyota en de windtunnel efficiënter gebruiken. "Een hogere capaciteit zou zeker in ons voordeel zijn, net als een efficiëntere CFD-technologie. Er zijn nog wel een aantal zakan die uitgewerkt moeten worden, voordat we besluiten om een stap te maken of om te blijven waar we nu zitten", aldus Szafnauer.

Ontdek het op Google Play