Kartbaan Michael Schumacher moet het veld ruimen

News


Joas van Wingerden

Kartbaan Michael Schumacher moet het veld ruimen

Michael Schumacher begon zijn racecarrière, hoe kan het haast anders, met karten. Dat deed hij in Kerpen, vlakbij Keulen en zijn geboorteplaats Hürth. Later zou hij vlakbij de baan waar het allemaal begon zelfs zijn eigen kartcentrum openen, maar die lijkt nu te verdwijnen.

In 1997 opende de 728 meter lange binnenbaan van het Michael Schumacher Kartcenter in Kerpen, vijf jaar later volgde de 710 meter lange buitenbaan. Nog bepaald geen prehistorische baan dus, maar het lijkt erop dat het einde alweer in zicht is. Niet omdat er financiële problemen zijn, maar omdat energiebedrijf RWE op die plek kolen uit de grond wil halen. Er zou samen met het beheer van het kartcenter naar een nieuwe locatie voor de kartbaan gezocht zijn, maar volgens Michael Schumacher's broer, tevens voormalig Formule 1-coureur, Ralf is dat zonder succes geweest: "Er komt geen nieuwe kartbaan, want de zoektocht met RWE leverde niets op," zo zegt hij tegen Kölner Express.

Het is uiteraard een behoorlijke klap voor de Schumachers. Ralf Schumacher: "Het is echt heel jammer; traditie en succesvolle promotie van het racen bij de jeugd zullen hiermee sterven," zo klinkt het bedroefd. De manager van Michael Schumacher laat weten dat de familie op de hoogte is van de ontwikkeling, maar laat verder niets los. De zevenvoudig wereldkampioen is nog altijd voor twee derde eigenaar van het kartcenter.

Zo ziet een rondje over de buitenbaan eruit:

Ontdek het op Google Play