McLaren en Mercedes: 'Red Bull Racing heeft geen respect'

News


Jeen Grievink

McLaren en Mercedes: 'Red Bull Racing heeft geen respect'

McLaren en Mercedes staan afkeurend tegenover de manier waarop Red Bull Racing met motorpartner Renault omgaat. De relatie tussen de twee partijen is lang niet altijd even goed, en volgens Toto Wolff en Zak Brown ligt dit aan de kritisiche houding die de Oostenrijkse renstal vaak aanneemt.

Hoewel Red Bull Racing en Renault ook in 2018 nog met elkaar samenwerken, lijken de twee zakenpartners geen toekomst meer te hebben. Afgelopen seizoen kregen ze het dikwijls met elkaar aan de stok. Red Bull Racing liet zich in de media dan ook regelmatig kritisch uit over hun motorleverancier. Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat hij openstaat voor een samenwerking met vrijwel ieder team, maar zou niet snel in zee gaan met de mannen van Red Bull.

"Het zijn de dingen die ze roepen over hun huidige leverancier en de manier waarop ze die ondermijnen, die ervoor zorgen dat ze geen eigen motorpartner hebben", zo zegt hij tegen ESPNF1. "In de Formule 1 - en net als in het leven, zakelijk of privé - gaat het erom dat je compromissen sluit, je goede en slechte kwaliteiten erkent en elkaar helpt. Dat is althans hoe het bij Mercedes is en wat ons de laatste jaren zo succesvol heeft gemaakt. Respect is enorm belangrijk en behoort tot onze kernwaarden. Daarom hebben we ook gekozen voor de partners waar we nu mee werken."

McLaren-directeur Zak Brown sluit zich volledig aan bij de woorden van zijn collega. Ook hij vindt dat Red Bull Racing respectloos omgaat met Renault. "Als je kijkt naar de andere relaties die Renault in de Formule 1 heeft, dan kun je volgens mij niet stellen dat deze goed is", zo doelt hij op de Oostenrijkse renstal. "Ze winnen welleswaar samen races, maar op tv ontstond er dikwijls een fikse discussie. Wij vielen ook vaak uit tegen Honda, maar hebben elkaar op de laatste dag wel de hand geschud."

Ontdek het op Google Play