Giedo van der Garde: "In de races hoeft Max niets meer te leren"

News


Léon le Comte

Giedo van der Garde: "In de races hoeft Max niets meer te leren"

Oud Formule1-courer Giedo van der Garde blikt in gesprek met Motorsport.com terug op het afgelopen F1-seizoen. Van der Garde stelt dat Verstappen zich opnieuw heeft verbeterd en inmiddels een betere coureur is dan zijn teamgenoot Ricciardo.

Waar Verstappen vorig jaar nog moeite had om sneller te zijn dan Ricciardo in de kwalificatie was dat dit jaar anders. Meerdere keren was Verstappen de Australiër te snel af. Volgens Van der Garde is Verstappen Ricciardo nu echt voorbij. "Dit jaar heeft hij zijn teamgenoot met ruime cijfers ingehaald. Hij heeft hem echt afgeslacht." Van der Garde verwacht dat Verstappen op korte termijn mee kan gaan strijden om de wereldtitel. Hij is nu al een vrij complete coureur, stelt Van der Garde. "In de races hoeft Max niets meer te leren. Op dat punt is Max al één van de beste in de Formule 1. Als hij zo doorgaat, kan hij weleens heel snel wereldkampioen worden."

Wanneer Red Bull de auto blijft doorontwikkelen zal Verstappen ook volgend jaar een aantal overwinningen pakken, verwacht Van der Garde. "Als ze in de winter de auto nog een stukje verder kunnen verbeteren, dan gaat Max zeker nog vaker winnen. Wie weet komt hij dan in zo'n flow dat hij kan mee gaan strijden om het kampioenschap", aldus Van der Garde.

Ontdek het op Google Play