Carey: "Liberty Media gaat geen eigen team oprichten"

News


Léon le Comte

Carey: "Liberty Media gaat geen eigen team oprichten"

Hoewel het kapitaalkrachtige Liberty Media er wel de middelen voor heeft gaat het niet gebeuren. Carey is voorstander van doorstroming van jong talent in de Formule 1, maar daar gaat de eigenaar van Liberty Media zelf niet aan bijdragen.

In gesprek met Sky Sports laat Carey weten dat Liberty Media zelf nooit een eigen team zal oprichten. Carey wilt dat de doostroming van een racetalent geleidelijk verloopt dus van de Formule 3 naar de Formule 1. "We willen dat de coureurs via een natuurlijke ontwikkeling via de Formule 3 en 2 hun debuut maken in de Formule 1." Om dit te bewerkstelligen hebben de jonge coureurs meer houvast nodig. Dat houvast moet er komen door middel van een ladder. "Een autosportladder waar jonge coureurs zich aan vast kunnen houden, zodat ze zich blijven kunnen ontwikkelen." Daar is wel structuur en beleid voor nodig stelt, Carey. "Om dit te kunnen doorvoeren is er wel structuur en beleid nodig."

Een team van Liberty Media op de grid is uitgesloten. "Liberty Media zal geen eigen team oprichten." De voorzitter van de Formule 1 noemt het onwenselijk dat de overkoepelende organisatie zich actief gaat mengen in de sport. "Dat moet je niet willen", aldus Carey.

Ontdek het op Google Play