Ross Brawn: "We willen Ferrari niet kwijt"

News


Léon le Comte

Ross Brawn: "We willen Ferrari niet kwijt"

Ross Brawn gaat in gesprek met Auto Bild in op het dreigement dat Ferrari deed om uit de Formule 1 te stappen. Liberty Media wil Ferrari graag behouden voor de sport, maar niet ten koste van alles.

Brawn zegt dat het een retorische vraag is of de Formule 1 Ferrari wilt behouden. "We willen Ferrari niet kwijt. Ferrari profiteert van de Formule 1 en dat is andersom ook zo. Maar dat kent ook z'n grenzen." Brawn zegt dat de Formule 1 geen iconische teams als Ferrari wilt verliezen. Hij stelt dat de Scuderia een belangrijk onderdeel van de Formule 1 is en ze de Italiaanse renstal moeten respecteren.

Voor Brawn kwam de kritiek op de nieuwe motorplannen als een verassing. Hij was zelf aanwezig bij de vergaderingen daarover. "De aanwezigen waren het unaniem eens over de doelen die we gesteld hebben." De sportief directeur geeft aan weer in gesprek met te gaan met de motorfabrikanten. Hij vergelijkt de plannen voor 2021 met een restaurant, waar de mensen het hoofdgerecht soms lekkerder vinden dan het voorgerecht en andersom.

Brawn benadrukte in het interview met het Duitse medium dat de sport niet verder kan gaan met de huidige aandrijflaan.

Ontdek het op Google Play