Williams over opvolger Massa: "Er is geen reden tot haast"

News


Jeen Grievink

Williams over opvolger Massa: "Er is geen reden tot haast"

We hoeven nog even geen witte rook te verwachten uit het kamp van Williams Martini Racing. Het Britse Formule 1-team geeft bij monde van Rob Smedley aan dat het geen haast heeft om een vervanger van Felipe Massa aan te stellen. Robert Kubica zou de beste papieren hebben voor het zitje, maar een contract is er nog niet getekend.

Afgelopen raceweekend ging het gerucht de ronde dat Robert Kubica vrijwel zeker aangesteld zou gaan worden als opvolger van de afzwaaiende Felipe Massa. De Pool, die in 2011 betrokken raakte bij een ernstig rallyongeluk, zou alleen nog enkele kleine details in het contract willen bespreken. Zo wil hij de garantie dat zijn salaris (naar verluidt 800.000 euro) wordt doorbetaald, ook als bijvoorbeeld zijn sponsor wegvalt. Maar de berichten dat Kubica al bijna rond zou zijn met Williams lijken dus te voorbarig.

Volgens Smedley is Williams wel bezig met een opvolger, maar is er geen haast en worden alle opties zorgvuldig afgewogen. "We zijn constant bezig met beslissingen voor het nieuwe seizoen en daar gaan we komende week gewoon mee verder", zo zei hij tegen Sky Sports. "Er is voor ons geen reden tot haast. Ons zitje is enorm gewild en dat is een voordeel voor ons. Daardoor kunnen we zelf beslissen hoe lang we over deze keuze willen nadenken en hoe we te werk gaan."

Smedley geeft wel aan dat hij voor de jaarwisseling nieuws verwacht. "We hopen zeker voor de feestdagen wel een keuze te hebben gemaakt", zo zegt hij. Kubica zal in ieder geval wel de Pirelli bandentest af gaan leggen. Deze test staat deze week op het programma in Abu Dhabi. Ook Renault-reserverijder Sergey Sirotkin komt in actie voor Williams. Of ook hij kans maakt op het zitje, is niet duidelijk.

Ontdek het op Google Play