Vettel na eenzame race: "Volgens mij had ik een goede start, maar ik kon nergens heen"

News


Jeen Grievink

Vettel na eenzame race: "Volgens mij had ik een goede start, maar ik kon nergens heen"

Sebastian Vettel reed een saaie en eenzame race in Abu Dhabi. Op het Yas Marina Circuit was hij misschien wel de coureur die van iedereen het minst in beeld werd gebracht. De Duitser reed immers op flinke achterstand van de twee Mercedessen, maar had aan de andere kant een behoorlijke voorsprong op Kimi Räikkönen en Max Verstappen. Na afloop gaf hij dan ook toe dat zijn auto te weinig snelheid had vandaag.

"Het was een eenzame race. Volgens mij had ik wel een goede start, maar ik kon nergens heen. Ik blokkeerde ook een beetje en had daardoor een flat spot op mijn band. Na vier of vijf rondes leek ik niet sneller te kunnen, en daardoor liepen zij (Mercedes) uit. Vanaf dat moment was het erg eenzaam", zo sprak hij op het podium ten overstaan van Martin Brundle. Volgens Vettel ging het gedurende race wel beter, maar was het niet voldoende om Mercedes nog serieus uit te dagen.

"In de tweede helft van de race hadden we voor mijn gevoel meer snelheid, maar niet genoeg om de twee jongens aan kop bij te benen", aldus de kopman van Ferrari die daarnaast niet te beroerd was om zijn felicitaties uit te delen aan de concurrentie: "Mijn felicitaties aan Valtteri, ik ben erg blij voor hem. En uiteraard ook voor Lewis, die het verdiend heeft om het kampioenschap te winnen. Ik haat het om te zeggen, maar hij was de betere van ons twee. Hopelijk komen we volgend jaar sterker terug."

In navolging van Bottas en Hamilton, greep ook Vettel de gelegenheid aan om de fans te bedanken voor een mooi seizoen. De Duitser voelde zich gedurende het jaar onwijs gesteund en stak zijn waardering hiervoor niet onder stoelen of banken. "Als laatste wil ik alle fans bedanken voor de geweldige steun aan Ferrari dit seizoen. Forza Ferrari!", zo sloot hij af.

Ontdek het op Google Play