Daniel Ricciardo: 'Komende maanden nog geen besluit over toekomst'

News


Joas van Wingerden

Daniel Ricciardo: 'Komende maanden nog geen besluit over toekomst'

Red Bull Racing wil Daniel Ricciardo graag voor langere tijd aan zich binden, maar de Australiër verwacht nog geen knoop door te hakken in de komende maanden. Hoewel er al wel snel besprekingen met het team zijn, blijft de coureur afwachten.

Afgelopen week waren er steeds meer berichten over toekomstbesprekingen van Ricciardo bij Red Bull. De 28-jarige zou al in Abu Dhabi met Red Bull om de tafel gaan, maar hij heeft opnieuw aangegeven dat er nog niks besloten wordt. Grandprix247 citeert: "Ik betwijfel ten zeerste dat ik al iets zal beslissen in de komende maanden. Ik wil eerst meer weten over de auto van 2019 en wie dan waarschijnlijk de beste auto heeft. Er is gewoon nog genoeg tijd." Volgens Ricciardo zijn er naast Red Bull 'nog twee teams' die hij overweegt voor na het komende seizoen. Dat zullen haast ongetwijfeld Ferrari en Mercedes zijn.

Volgens Ricciardo is het er in ieder geval alles aan gelegen om komend jaar te kunnen laten zien dat hij veel te bieden heeft. "Waar ik dan ook teken, het zal waarschijnlijk meer zijn dan een eenjarig contract. Het wordt misschien het team wat mij op het toppunt in mijn carrière heeft, dus ik wil er alles uit halen en niks overhaasten." Red Bull Racing-teambaas Christian Horner gaf eerder al aan dat Red Bull geduldig is met Ricciardo, maar wel hoopt dat hij uiteindelijk bij hen bijtekent. Max Verstappen is al vastgelegd tot en met 2020, maar dat hoopt het team ook met Ricciardo te kunnen regelen.

Ontdek het op Google Play