In 2018 geen haaienvin meer op Formule 1-auto's

News


Joas van Wingerden

In 2018 geen haaienvin meer op Formule 1-auto's

De zogenoemde 'haaienvin' achterop de Formule 1-auto's keert in 2018 niet meer terug. Uit een vergadering met de teams is naar voren gekomen dat het onderdeel voor volgend jaar verboden wordt.

Het is voor sommigen een doorn in het oog; de haaienvin. Goed nieuws voor de criticasters, want hij keert niet terug. Dat bericht Autosport. De vin op de motorkap van de auto's zag dit seizoen het levenslicht, maar het is na één jaar dus al gedaan. Uit een vergadering van de Strategy Group, waarbij de meeste Formule 1-teams aangesloten zijn, kwam naar voren dat er niet unaniem voor de terugkeer werd gestemd. McLaren stemde tegen het behoudt van de huidige haaienvin, waardoor het onderdeel uit de reglementen wordt geschrapt. Een gewijzigde vorm die door McLaren werd voorgesteld, kon niet op de benodigde steun rekenen.

Het zal voor de meeste teams een flinke tegenvaller zijn dat de haaienvin verdwijnt, want veel waren voorstander. Zo ook Christian Horner van Red Bull Racing, die eerder vandaag al aangaf behoorlijk teleurgesteld te zijn in de houding van McLaren: "Zoals altijd hebben we met alle teams afgesproken om de haaienvin te houden, maar dan bedenkt een team zich toch weer. Die komen met een andere vorm van de vin, waar vervolgens alle teams het weer niet mee eens zijn," zei de teambaas voor de camera van Sky Sports. De teams moeten nu terug naar de tekentafel, omdat er tot op heden voor de volgende auto rekening is gehouden met de haaienvin.

Ontdek het op Google Play