Toto Wolff: 'Bottas mist nog het killersinstinct'

News


Joas van Wingerden

Toto Wolff: 'Bottas mist nog het killersinstinct'

Aanvankelijk maakte Valtteri Bottas afgelopen weekend indruk door zijn derde pole position te pakken. In de race verloor hij echter direct na de start de eerste positie aan Sebastian Vettel en wist die vervolgens niet meer terug te pakken. Volgens Wolff is Bottas goed op weg, maar ontbreekt het hem nog aan killersinstinct.

In een terugblik op de race van afgelopen zondag, stelt Mercedes-teambaas Toto Wolff dat coureur Valtteri Bottas zich aan het herstellen is na een aantal wat teleurstellende weekenden: "Valtteri herstelt zich langzaamaan, maar hij mist nog 'killersinstinct'." Volgens de Duitser is het duidelijk dat Lewis Hamilton dit jaar 'rock and roll' is, maar dat Bottas het moeilijk heeft. Toch is Wolff tevreden over de race die de Fin reed zondag: "Valtteri had een goede race, maar hij verloor het bij de start. Tijdens de race was het verschil met Ferrari erg klein, dus dan wordt het lastig om in te halen."

Mercedes probeerde nog een 'undercut' uit te halen, door Bottas eerder de pitstraat in te roepen dan Vettel. De Fin kwam op verse banden terug op de baan en kon vervolgens wat tijd winnen op Vettel, die op oudere banden reed. Het had geen zin, want uiteindelijk was zelfs na Vettel's pitstop het gat nog te groot. "Het resultaat was als verwacht, maar uit een soort wanhoop probeerden we het toch maar," aldus Wolff. Uiteindelijk kwam Bottas met een verschil van slechts 2,762 seconden op Vettel als tweede over de finishlijn. Bottas staat op dit moment 65 punten achter teamgenoot Hamilton in het rijdersklassement.

Ontdek het op Google Play