Perez: 'Ik had Massa en Alonso nog in kunnen halen'

News


Joas van Wingerden

Perez: 'Ik had Massa en Alonso nog in kunnen halen'

Force India-coureur Sergio Perez is niet geheel tevreden over zijn race in Brazilië. De Mexicaan stelt dat hij zevende had kunnen worden, als hij net één rondje meer had gehad.

Voor Sergio Perez ging de geblokte vlag naar buiten toen hij op de negende plek reed. Volgens de 17-jarige Mexicaan was het net een rondje te vroeg, anders had hij misschien de zevende positie gehaald. Op de website van Force India blikt hij terug: "In de laatste ronden was ik erg dichtbij Alonso en Massa. Massa was erg snel in de laatste sector en Alonso kon zich op mij verdedigen dankzij de DRS. Als er nog één rondje meer was geweest, had ik ze misschien allebei nog in kunnen halen. Ik ben dan ook niet volledig tevreden met de uitkomst van de race."

Volgens Perez ging het al eerder in de race een keer fout, waardoor hij de snelheid van zijn auto niet volledig heeft kunnen benutten: "In de eerste ronde drukte Alonso mij het gras in, waardoor Massa mij voorbij kon gaan. Daarna was het vrijwel de hele race herstellen van dat moment." De omstandigheden in Brazilië hielpen Perez daarbij niet bepaald: "Vanwege de hoge temperatuur gingen de banden snel achteruit. Ook al hadden we de snelheid om een zevende plaats te halen, is het helaas niet gelukt." Perez had in ieder geval een betere race dan zijn teamgenoot Esteban Ocon. Die vloog er in de eerste rond al uit, nadat Romain Grosjean hem in bocht zes van de baan kegelde.

Ontdek het op Google Play