Verstappen in lowdown-video over Mexico: "Eerste ronde was cruciaal"

News


Joas van Wingerden

Verstappen in lowdown-video over Mexico: "Eerste ronde was cruciaal"

Red Bull Racing heeft de lowdown-video van Max Verstappen online gegooid. In deze video blikt de Nederlander terug op zijn zege in Mexico. Volgens Verstappen was het een goed weekend en was de auto erg sterk.

"Het was een behoorlijk goed weekend en vanaf de eerste training oogde we al behoorlijk sterk", zo begint Verstappen zijn lowdown-video. "De auto werkte goed. We hadden een paar problemen op vrijdag, maar vanaf zaterdag was de snelheid weer terug en kende we een goed kwalificatie." De Limburger baalt er wel van dat hij geen poleposition kon pakken. "Het was beschamend dat ik poleposition misliep, maar ik wist dat de auto tijdens de longruns in de race toch wel goed zou zijn."

Over de race was de Nederlander uiteraard tevreden. Verstappen wist de wedstrijd namelijk betrekkelijk eenvoudig te winnen. "De auto was sterk en de eerste ronde was cruciaal voor mij om er voorbij te gaan. Vervolgens kon ik mijn eigen race rijden. Ik kon zelfs over de boordradio even grappen met mijn engineers. Daar was ik natuurlijk erg blij mee. En dat ik de race kon winnen was geweldig, met name de manier waarop deze tot stand kwam. Ik had me geen beter resultaat kunnen wensen", aldus Verstappen.

Ontdek het op Google Play