Hamilton na tweede vrije training: "Misschien wel de beste stint die ik ooit heb gereden'

News


Joas van Wingerden

Hamilton na tweede vrije training: "Misschien wel de beste stint die ik ooit heb gereden'

Volgens Lewis Hamilton was de tweede vrije training in Mexico 'één van de beste runs die ik ooit heb gereden'. De Brit was volgens Crash.net erg te spreken over de consistente snelheid op de ultrasofts.

Lewis Hamilton zette in de tweede vrije training de tweede tijd neer. Alleen Daniel Ricciardo van Red Bull Racing was sneller dan de leider in het kampioenschap. Volgens Hamilton was het genieten op Hermanos Rodriguez. In gesprek met Crash.net verklaart hij: "Het was geen ideale dag voor me, vooral vanwege de spin in de tweede vrije training. Maar de lange stint op de ultrasoftbanden was misschien wel één van de beste die ik ooit heb gedaan. Volgens mij heb ik nog nooit 26 ronden zo constant gepresteerd," aldus de drievoudig wereldkampioen. "We hebben erg veel informatie vergaard en de baan voelde een stuk beter toen het een beetje op temperatuur begon te komen."

Hamilton heeft voor komend weekend een betrekkelijk eenvoudige opgave wat betreft het wereldkampioenschap. Als hij vijfde wordt en Vettel wint, is hij gewoon de wereldkampioen. Als Vettel tweede wordt, hoeft Hamilton slecht minimaal negende te worden om de titel te grijpen. Het moet dus gek lopen zondag, wil hij de titel verspelen. Hamilton kijkt dan ook erg uit naar de race en heeft alvast zijn vader en stiefmoeder over laten vliegen, voor het geval hij inderdaad komend weekend zijn vierde titel binnen weet te slepen. Zijn broer, die ook aanwezig was in Austin, komt mogelijk ook naar Mexico-Stad.

Ontdek het op Google Play