Nico Rosberg: "Lewis mag nog niet achterover leunen"

News


Léon le Comte

Nico Rosberg: "Lewis mag nog niet achterover leunen"

Huidig wereldkampioen Nico Rosberg geeft in een interview met het Oostenrijkse Krone Zeitung aan dat Hamilton nog niet rustig aan kan doen. Rosberg heeft bewondering voor het constante niveau dat Hamilton dit seizoen laat zien.

De sleutel naar het succes is de focus die Hamilton op dit moment heeft. Met uitzondering van de Grand Prix van Maleisië heeft de Brit alle races gewonnen na de zomerstop. "Lewis toont ongelooflijk veel stabiliteit. Het is moeilijk om zo gefocused te blijven van race tot race. Dit heeft hem gebracht tot waar hij nu is." Er bestaat geen recept om Hamilton te verslaan, zegt Rosberg. Het is vooral belangrijk dat de energie in de juiste dingen wordt gestoken. De coureurs moeten zich niet teveel bezighouden met bijzaken, zoals de Mercedes-coureur vorig jaar wel deed. "Soms gebeurt dat. Lewis miste vorig jaar de persconferentie voor de Grand Prix van Japan. Daarna moest hij dat uitvechten met boze media. Dat is verspilde energie. In deze fase van het wereldkampioenschap kan elke discussie over een ingenieur of een andere coureur je uit de concentratie halen."

Rosberg vindt het jammer dat de strijd om het wereldkampioenschap niet tot de laatste Grand Prix gaat duren. Hij voelt mee met de Formule 1-fans, maar volgens hem is dat ook onderdeel van de motorsport. Toch kan Mercedes niet rustiger aan doen in de laatste races. "Ik weet zeker dat Lewis ook had willen vechten tot de laatste minuut. Maar dat is motorsport. Lewis mag nog niet achterover leunen."


Ontdek het op Google Play