Bottas over gevecht met Ricciardo op Suzuka: "Er was te weinig tijd"

News


Léon le Comte

Bottas over gevecht met Ricciardo op Suzuka: "Er was te weinig tijd"

Valtteri Bottas blikt op de officiële website van Mercedes nog eens terug op de Grand Prix van Japan. Door een gridstraf moest de Finse coureur op P6 beginnen in plaats van P2.

Bottas zegt dat de vierde plaats het maximaal haalbare was voor hem op Suzuka. Aan het einde van de race kwam de Fin dichterbij Daniel Ricciardo, maar wist hij hem niet meer in te halen. Daarvoor was er te weinig tijd, stelt Bottas. "Het was een spannend gevecht. We hebben mogelijkheden gehad, vooral om dichterbij Ricciardo te komen. Er was te weinig tijd. Dit was het maximaal haalbare."

De coureur van Mercedes is positief gestemd over de snelheid van de auto. Die was in Japan een stuk beter dan in Maleisïe. Hij zegt daar wel bij dat Mercedes niet de strijd aan kon gaan met Ferrari. "Hopelijk kan dat wel in de Verenigde staten." Voor Bottas was P4 uiteindelijk niet bevredigend genoeg. "Wanneer je als zesde start is het nooit makkelijk. Ik vind het jammer dat ik als vierde ben geëindigd. Het geeft te weinig voldoening. Ik heb er alles aan gedaan. Het zou mooi zijn geweest als het was beloond met een podiumplaats" , besloot Bottas.

Ontdek het op Google Play