Pierre Gasly ontbreekt bij Toro Rosso tijdens raceweekend VS

News


Jeen Grievink

Pierre Gasly ontbreekt bij Toro Rosso tijdens raceweekend VS

Het Toro Rosso-team mag nog flink gaan puzzelen in aanloop naar het raceweekend in de Verenigde Staten. Het heeft immers nog twee zitjes te vullen, nu bekend is geworden dat Pierre Gasly niet achter het stuur zal kruipen in Amerika. De talentvolle Monegask gaat toch deelnemen aan de seizoensfinale in de Super Formula op Suzuka.

Gasly maakte zijn debuut voor Toro Rosso in Maleisië, toen hij werd opgetrommeld als vervanger van de teleurstellende Daniil Kvyat. De Rus werd niet uit zijn functie als coureur ontheven, maar kreeg 'rust' volgens de officiële berichtgeving. Gasly kroop vervolgens ook achter het stuur tijdens het raceweekend in Japan, en tijdens deze twee races reed hij aan de zijde van Carlos Sainz Jr. Maar de Spanjaard is na de wedstrijd op Suzuka overgestapt naar Renault, als vervanger van Jolyon Palmer.

Nu Motorsport.com heeft vernomen dat Gasly niet gaat deelnemen aan de Amerikaanse Grand Prix, hebben ze bij Toro Rosso nog een aantal puzzelstukjes bij elkaar te zoeken. Gasly gaat immers weer terug naar Japan, omdat hij daar gaat deelnemen aan de seizoensfinale van de Super Formula. Dit betekent dat de opleidingsformatie van Red Bull nog twee rijders moet vinden voor de race op Austin.

De verwachting is dat Daniil Kvyat in ieder geval terugkeert bij Toro Rosso. De vraag blijft echter wie er naast hem gaat plaatsnemen ter vervanging van Gasly. Een aantal namen zingen de ronde, waaronder die van Robert Kubica en Antonio Giovinazzi. Regerend wereldkampioen Nico Rosberg, die in het management van Kubica zit, heeft zijn cliënt afgeraden in de STR12 te stappen. Volgens hem kan een eenmalig optreden bij een vreemd team alleen maar slecht uitpakken, omdat je dan moet rijden in een wagen die je totaal niet kent. Het blijft dus even afwachten wie er naast Kvyat komt te rijden in Amerika.

Ontdek het op Google Play