Sebastian Vettel over Marchionne: "Hij is altijd eerlijk en recht voor zijn raap"

News


Léon le Comte

Sebastian Vettel over Marchionne: "Hij is altijd eerlijk en recht voor zijn raap"

Sergio Marchionne laat zich de laatste weken kritisch uit over 'zijn' Ferrari. Zo zouden er meerdere ontslagen vallen na het echec in Maleisïe. Ferrari-coureur Sebastian Vettel denkt dat de uitspraken van Marchionnen vaak uit z'n verband worden gerukt.

Het belangrijkste voor Vettel is dat Marchionnen met zijn uitspraken het team niet beïnvloedt. Volgens de Duitse coureur heeft Ferrari geleerd daarmee om te gaan. Marchionne kan soms keihard zijn, maar dat is zijn goed recht vindt Vettel. "Hij is altijd eerlijk en recht voor zijn raap. Daar zijn redenen voor. Hij is fair." Vettel zegt in het interview met Motorsport Total dat het voor hem en het team niks nieuws is dat de Italiaanse baas zich zo expliciet uitlaat. "Wat hij in de media zegt, zegt hij ook intern tegen het team. Misschien nog wel veel directer. Voor onze teamleden is dat niks nieuws. Alleen buitenstaanders maken er een groot punt van. Ze maken het groter dan het is."

Vettel denkt dat de woorden van Marchionne door de pers weleens verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden. "Mijn gevoel zegt dat zijn uitspraken soms helemaal verkeerd vertaald worden." Enkele voorbeelden van de uitlatingen van Marchionne zijn de woorden na de race in Monza. Hij riep na afloop dat de Scuderia het 'verpest' had. Ook was hij niet blij met het bougie-probleem afgelopen weekend in Japan. Volgens hem negeerde het team van Ferrari de kwaliteitscontrole voor de onderdelen, omdat ze dachten dat de controle niet belangrijk was. Een indirecte sneer naar zijn technische mensen.

Ontdek het op Google Play