Directeur Formule 1 over Ferrari: "Aziatische periode een nachtmerrie voor ze"

News


Jeen Grievink

Directeur Formule 1 over Ferrari: "Aziatische periode een nachtmerrie voor ze"

Ferrari heeft de afgelopen weken behoorlijk wat klappen moeten incasseren. De raceperiode in Azië is voor het team uit Maranello uitgedraaid op een ramp. Formule 1-directeur Ross Brawn leeft mee met zijn voormalig werkgever. Volgens hem moet het management van het Italiaanse team nu haar hoofd koel houden.

De ambities voor het kampioenschap kunnen bij Ferrari langzaam maar zeker weer de ijskast in. Sinds het raceweekend in Singapore krijgt de Italiaanse renstal klap na klap te verwerken. Sebastian Vettel staat na de dramatisch verlopen race in Japan maar liefst 59 punten achter op koploper Lewis Hamilton. Ook in het constructeurskampioenschap raakt Ferrari steeds verder achterop bij Mercedes.

Ross Brawn, die actief was bij Ferrari in de periode dat Michael Schumacher er nog reed, leeft mee met zijn oud-werkgever. De sportief directeur van de Formule 1 hoopt dat Ferrari zich snel herpakt. "Deze periode in Azië is voor Ferrari uitgedraaid op een nachtmerrie. Deze betrouwbaarheidsproblemen heb ik eerder meegemaakt met verschillende teams. Ik weet dus hoe pijnlijk het kan zijn om al je harde werk in rook te zien opgaan", zo laat hij weten in de nieuwsbrief van de Formule 1.

"In periodes als deze leef ik enorm mee met Ferrari. Ze komen nu onder een behoorlijke druk te staan, zeker thuis, en dan is het makkelijk om je hoofd te laten hangen. Maar de sleutel is om nu rustig te blijven en je te focussen op de directe doelen die je kunt bereiken", zo zegt Brawn. Hij voegt daaraan toe dat hoe het seizoen ook afloopt voor Ferrari, ze trots mogen zijn op wat ze hebben bereikt. Volgens Brawn is er geen enkel team geweest dat in de afgelopen jaren zo het vuur aan schenen van Mercedes heeft weten te leggen, als Ferrari.

Ontdek het op Google Play