Vettel over crash met Stroll: "Compleet onnodig"

News


Jeen Grievink

Vettel over crash met Stroll: "Compleet onnodig"

Sebastian Vettel is in Japan voor het raceweekend op Suzuka, en blikte daar nog even terug op de botsing tussen hem en Lance Stroll in Maleisië. De twee kwamen tijdens de uitloopronde met elkaar in botsing. De Duitser vat de beuk van de Williams-rijder niet persoonlijk op, maar vond het wel "compleet onnodig."

Tijdens de uitloopronde van de Grand Prix van Maleisië werd Vettel verrast door Lance Stroll. De Canadees week van zijn lijn af en reed tegen het achterwiel van de Ferrari. De bolide van Vettel liep flinke schade op en de Duitser was dan ook genoodzaakt deze langs de baan te parkeren. Gelukkig voor hem hoefde hij niet helemaal terug te lopen naar de pitstraat want Pascal Wehrlein was zo vriendelijk zijn landgenoot een lift te geven.

Vettel baalt van de situatie, maar weet ook dat Stroll het niet met opzet deed. "Ik vat het niet persoonlijk op", zo sprak de Duitser in Japan tegenover de verzamelde pers. "Volgens mij keek hij niet in zijn spiegel, hij had het niet door. Hij verklaarde dat hij rubber wilde oppikken, maar dan mag je alsnog niet zomaar van je lijn afwijken en tegen iemand aanrijden. Hij werd er net zo door verrast als ik. Het was compleet onnodig. Als je van je lijn afwijkt, moet je exact weten wat er om je heen gebeurt."

De beschadigde Ferrari van Vettel werd na de Grand Prix direct naar de fabriek doorgestuurd. Daar werd gekeken of de bolide nieuwe onderdelen nodig had. Even vreesde Ferrari dat het de versnellingsbak van de Duitser moest vervangen, maar na grondig onderzoek bleek dit toch niet noodzakelijk. Vettel bevestigde tegenover de pers dat hij het incident met Stroll niet met de Canadees heeft besproken.

Ontdek het op Google Play