Alonso kijkt uit naar GP van Japan: "Suzuka heeft alles"

News


Joas van Wingerden

Alonso kijkt uit naar GP van Japan: "Suzuka heeft alles"

Fernando Alonso heeft erg veel zin in komend weekend. De Grand Prix van Japan is één van zijn absolute favorieten en hij hoopt dat hij samen met Vandoorne kan laten zien dat McLaren vooruitgang boekt.

"Suzuka is zonder twijfel één van mijn favoriete banen. Ik kijk - samen met veel andere coureurs - altijd erg uit naar de Grand Prix van Japan," zo verklaart de Spanjaard op de website van McLaren. "Dit circuit heeft alles; het is een snel circuit en het vraagt veel van de rijders en de teams". Ook buiten de baan weet Alonso zich wel te vermaken in Japan, want de 36-jarige coureur is naar eigen zeggen groot fan van de Japanse cultuur. "Ik probeer altijd zoveel mogelijk uit ons verblijf in Japan te halen. Zo zoek ik de gaafste plekken in Tokyo op en probeer ik de ervaring echt compleet op me in te laten werken."

Over de auto is Alonso ook zeer te spreken. Volgens de ervaren coureur is er echt vooruitgang geboekt en hij hoopt dan ook dat hij het op Suzuka kan laten zien. "We hebben de snelheid echt te pakken, alleen in Maleisië hadden we tijdens de race nog wat pech met verkeer. Natuurlijk is het ook een belangrijke race vanwege onze partners". Daarbij doelt Alonso uiteraard op de samenwerking met de Japanse fabrikant Honda. Het is voorlopig wel de laatste keer dat McLaren met een partnerschap met Honda in Japan racet, want volgend jaar ligt er een Renaultmotor in de auto.

Ontdek het op Google Play