Jos Verstappen: "Max moet voor zijn 25e wereldkampioen zijn"

News


Jeen Grievink

Jos Verstappen: "Max moet voor zijn 25e wereldkampioen zijn"

Max Verstappen viert vandaag zijn 20ste verjaardag en dat was voor vader Jos de ideale gelegenheid om de toekomst van zijn zoon eens te bespreken. Volgens Jos is Max veel verder dan hijzelf was op die leeftijd en dus moet het volgens hem mogelijk zijn om binnen vijf jaar wereldkampioen te worden. "Zou heel mooi zijn als dat lukt", aldus Verstappen senior.

Jos Verstappen debuteerde zelf een stuk later in de Formule 1 dan zijn zoon. De vader van Max was 22 jaar toen hij in 1994 in een Benetton stapte. Volgens Verstappen senior was hij destijds ook lang niet zover als dat Max nu is. "Max is veel verder dan dat ik was, toen ik in 1994 in de Benetton begon. Al blijft het lastig vergelijken, want de Formule 1 is veel veranderd", zo wordt Jos geciteerd door F1Today.

Volgens Verstappen senior is het erg bijzonder dat een 20-jarige coureur nu al aan zijn tweede seizoen bezig is bij een topteam. "Om als 20-jarige coureur uit te mogen komen voor een topteam, dat is natuurlijk een droom die werkelijkheid wordt. Ik realiseer me nu ook steeds meer dat ik destijds te weinig genoten heb van mijn Formule 1-periode. Dat komt voornamelijk door alle verhalen die ik van Max te horen krijg, en dan besef ik me in wat voor een mooie positie we ons bevinden", zo zegt Jos.

Wanneer hij de vraag krijgt of zijn zoon wereldkampioen wordt en wanneer, is Jos duidelijk: "Over vijf jaar moet hij wereldkampioen zijn geworden, dan is hij 25 jaar." Of dat gaat lukken, hangt ook een beetje van geluk af, zo weet ook Jos. "Het moet wel zijn kant opvallen allemaal natuurlijk, maar in dat geval zou het erg mooi zijn als het lukt."

Ontdek het op Google Play