Vandoorne: 'Veel beter dan dit wordt het niet, hopen op regen'

News


Jeen Grievink

Vandoorne: 'Veel beter dan dit wordt het niet, hopen op regen'

Stoffel Vandoorne kent tot dusver een uitstekend raceweekend in Maleisië. Tijdens de vrije trainingen ging het al prima voor McLaren, en tijdens de kwalificatie wisten zowel Vandoorne als Alonso binnen de top tien te blijven. De Belg start zelfs vanaf de zevende plek. "Veel beter dan dit wordt het niet", zei hij na afloop.

De kwalificatie werd door Vandoorne prima opgebouwd. Hoewel hij met een 13e tijd in Q1 slechts nipt uit de gevarenzone bleef, ging het vanaf Q2 een stuk beter. In de tweede sessie klokte hij de negende tijd, en in Q3 kwam hij met 1:31.582 als zevende over de finish. Hij was slechts minimaal langzamer dan nummer zes Esteban Ocon van Force India. Vandoorne is dan ook erg tevreden over zijn kwalificatie.

De Belgische rijder was in elke sessie zelfs sneller dan teamgenoot Fernando Alonso, en dat terwijl de Spanjaard met updates rijdt die Vandoorne nog niet heeft. "Het was een zeer goede dag voor ons", zo blikt de 25-jarige Vandoorne terug. "Normaliter is Maleisië geen circuit waar we veel kansen hebben, dus veel beter dan dit wordt het niet."

Wanneer het droog blijft, zal het voor Vandoorne nog moeilijk worden om zijn positie te behouden, en dus hoopt de Belg op regen. "Dat zou voor ons enorm welkom zijn tijdens de race. We zijn in de race namelijk niet zo snel als tijdens de kwalificaties. Maar er is van alles mogelijk, want geen enkel team heeft een uitstekende voorbereiding op de race achter de rug", aldus de McLaren-rijder.

Fernando Alonso zal morgen drie plaatsen achter zijn teamgenoot starten. De Spanjaard kwalificeerde zich als tiende. Beide heren zullen rekening moeten houden met onder meer Sebastian Vettel, die hoogstwaarschijnlijk direct aan een inhaalrace zal beginnen.

Ontdek het op Google Play