Toto Wolff: 'Personeel kan niet zomaar overstappen, want we willen stabiliteit'

News


Joas van Wingerden

Toto Wolff: 'Personeel kan niet zomaar overstappen, want we willen stabiliteit'

Eind vorig jaar zorgde een uitspraak van Renault-teambaas Cyril Abiteboul voor opschudding tussen Renault en Mercedes. Terwijl Renault de omstreden deal met Marcin Budkowski sloot, haalde Abiteboul uit naar Mercedes vanwege hun contractbeleid. Mercedes-teambaas Toto Wolff legt nu uit waarom er zo met het personeel omgegaan wordt.

Afgelopen najaar stelde Abiteboul dat er in 2016 al met een staflid bij Mercedes is beklonken dat hij naar Renault overstapt, maar vanwege het 'starre' contract bij Mercedes kan dat niet vóór 2019 gebeuren. Abiteboul noemde de beschermende houding van Mercedes hierop 'agressief' en verklaarde dat Red Bull het bijvoorbeeld minder zwaar aanpakt. Hoewel Red Bull er ook behoorlijk scherp op is dat mensen niet zomaar over kunnen stappen, is de aanpak van Mercedes volgens Abiteboul 'oneerlijk'.

Het volgde op felle kritiek van meerdere teams op de overstap van Marcin Budkowski naar Renault. Budkowski was voorheen actief als technisch expert van de FIA en zou volgens de teams geheime informatie in zijn bezit hebben, waar Renault dan gebruik van kan maken. Abiteboul greep de kritiek aan om de bal terug te kaatsen naar Mercedes.

Mercedes-teambaas Toto Wolff legt nu uit hoe de situatie met de betreffende Mercedes-medewerker daadwerkelijk in elkaar stak. "We willen simpelweg de belangrijke personen binnen onze organisatie binnen houden, omdat we stabiliteit nodig hebben. In dit geval ging het ook nog eens om een medewerker die net een nieuw contract had getekend bij ons," zegt Wolff tegen Motorsport.com. "Er was geen opvolger voorhanden, om zijn vertrek op te vangen," stelt Wolff, die daarbij aangeeft dat langdurige samenwerking met dezelfde mensen een belangrijk onderdeel van het succes van Mercedes is.

Ontdek het op Google Play