Even voorstellen: De nieuwe coureurs voor 2018

News


Léon le Comte

Even voorstellen: De nieuwe coureurs voor 2018

Nieuwe helden maken hun opwachting voor het Formule 1 2018-seizoen. Bij verschillende teams zijn nieuwe coureurs aangesteld om aan de wereld te laten zien wat zij kunnen. Sommige coureurs mochten al een klein beetje ervaring opdoen in 2017, anderen zijn volledig nieuw in het veld.

Daar staat natuurlijk ook tegenover dat een aantal namen uit het verleden in 2018 niet meer zullen terugkeren aan de start van de races. De meeste veranderingen zijn waar te nemen bij de kleinere teams. Daar zijn soms wel beide coureurs vervangen door een nieuw talent.

Pierre Gasly
Gedurende het seizoen 2017 stapte de jonge Fransman Pierre Gasly in een bolide van Scuderia Toro Rosso. In het seizoen Formule 1 2018 zal hij het hele jaar de kleuren van Red Bull Toro Rosso Honda verdedigen. De Fransman was kampioen in de GP2 Series van 2016 en deed het ook zeer verdienstelijk in 2017. Hij neemt de plek in van de Rus Danil Kvyat, die in 2017 na 14 races zijn plek kwijtraakte, maar wel nog heel even terugkeerde toen Gasly probeerde het kampioenschap in de GP2 te winnen. Kvyat zal ook niet bij een ander team terugkeren vooralsnog.

Ontdek het op Google Play