Verstappen: "Ricciardo heeft nul invloed gehad op mijn ontwikkeling"

News


Jeen Grievink

Verstappen: "Ricciardo heeft nul invloed gehad op mijn ontwikkeling"

Max Verstappen heeft pas zijn eerste volledige seizoen bij Red Bull Racing achter de rug, maar ontwikkelt zich razendsnel. De 20-jarige Limburger wordt nu al door menig kenner aangewezen als toekomstige wereldkampioen. De ontwikkeling die Verstappen doormaakt is echter op geen enkele wijze op het conto van teamgenoot Daniel Ricciardo te schrijven.

Max Verstappen maakte vorig seizoen zijn debuut voor Red Bull Racing, nadat hij in Barcelona het stoeltje mocht overnemen van de tegenvallende Daniil Kyvat. Verstappen presteerde dusdanig goed dat hij ook dit seizoen in de wagen van de rode stier mocht stappen. Het was zijn eerste volledige seizoen bij de hoofdmacht van de Oostenrijkse renstal, maar Verstappen is nu al gelijkwaardig aan teamgenoot Daniel Ricciardo. Hoewel de Australiër meer ervaring heeft, lukt het Verstappen dikwijls om zijn teammaatje te kloppen.

Toch is Ricciardo volgens Verstappen de sterkste teamgenoot die hij ooit heeft gehad. "Als Formule 1-coureur heeft hij natuurlijk al heel veel ervaring", zo vertelt de Limburger in een exclusief interview met Motorsport.com. "In het algemeen heeft hij op het gebied van racen al wat meer ervaring door wat hij voor de Formule 1 heeft gedaan. Het was voor mij dan ook lastig in het begin omdat hij meer ervaren is. Maar qua snelheid zat ik er altijd dicht op en dit jaar ben ik het eigenlijk alleen maar beter gaan doen als ik mezelf vergelijk met hem."

De razendsnelle ontwikkeling die Verstappen nu doormaakt, heeft volgens hem helemaal niks te maken met zijn Australische teamgenoot. "Nee, niks", zo klinkt de 20-jarige Nederlander vastberaden. "Nee, ik heb me altijd volledig gefocust op mezelf en hoe ik mezelf kan verbeteren. Ik kijk niet echt naar andere coureurs. Je kunt wel kijken wat ze doen, maar je bent zelf toch een ander persoon. Dus je moet je altijd focussen op jezelf en wat je zelf beter kunt doen."

Ontdek het op Google Play