Bottas na zege in slotwedstrijd: "Het was een zeer belangrijke overwinning"

News


Jeen Grievink

Bottas na zege in slotwedstrijd: "Het was een zeer belangrijke overwinning"

In een weinig spectaculaire laatste wedstrijd van het Formule 1-seizoen trok Valtteri Bottas aan het langste eind. De Fin veroverde gisteren poleposition en gaf deze plek ook tijdens de race niet meer uit handen. Na afloop sprak de Mercedes-coureur van een goede race en een belangrijke overwinning.

Bottas veroverde gisteren tijdens de kwalificatie poleposition en troefde zo teamgenoot Lewis Hamilton af. Ook tijdens de race kon hij zijn collega voorblijven. Na afloop verscheen de Fin dan ook zeer tevreden op het podium. Nadat de champagne rijkelijk had gevloeid kwam hij voor de microfoon van Martin Brundle, die samen met David Coulthard de interviews deed. Bottas verklaarde dat zijn zege enorm belangrijk was, vooral omdat hij een zware tweede seizoenshelft kende.

"Het was een zeer belangrijke overwinning voor mij", zo zegt de Fin, die in Abu Dhabi zijn derde zege van het seizoen wist te boeken. "Het was zwaar sinds de tweede seizoenshelft, ook met alle problemen die we moesten oplossen. Het is fijn om zo terug te komen. Dit weekend - met een pole en overwinning - kan eigenlijk niet beter voor mij." Maar de Fin wilde niet alle aandacht op zichzelf vestigen. Hij deelde dan ook nog even zijn felicitaties uit aan de concurrentie.

"Ik wil ook mijn felicitaties uitspreken aan Lewis voor het behalen van zijn vierde wereldtitel, en aan Sebastian voor zijn tweede plek in het kampioenschap." Op de vraag hoe Bottas omging met de druk die Lewis Hamilton hem oplegde, zei hij het volgende: "Ik probeerde mijn snelheid te controleren deze race. Ik had even een blokkade toen ik bij de achterblijvers kwam, maar verder kende ik geen problemen. In de laatste paar rondes kon ik de snelheid nog iets opvoeren en het gat controleren. Ik ben erg tevreden en de auto was ook erg goed. En nogmaals: ik wil mijn team bedanken voor alles dit seizoen, ik heb ervan genoten. "

Ontdek het op Google Play