Horner: 'We hebben allemaal wat afgesproken, maar dan bedenkt een team zich weer'

News


Joas van Wingerden

Horner: 'We hebben allemaal wat afgesproken, maar dan bedenkt een team zich weer'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is merkbaar ontevreden over het constant veranderende toekomstbeeld rond de 'haaienvin'. Horner is zelf voorstander van het onderdeel, maar McLaren lijkt nu toch roet in het eten te gooien. Daar is de teambaas niet over te spreken.

Na afloop van de eerste vrije training verscheen Christian Horner voor de camera bij Sky Sports. Daar werd hij onder andere gevraagd naar zijn mening over het uiterlijk van de auto van volgend jaar. Volgens Horner is de 'haaienvin' een prima onderdeel, waar op een mooie manier het rijdersnummer op te zetten is. Toch is het onzeker of de haaienvin daadwerkelijk terugkeert: "Zoals altijd hebben we met alle teams afgesproken om de haaienvin te houden, maar dan bedenkt een team zich toch weer. Die komen met een andere vorm van de vin, waar vervolgens alle teams het weer niet mee eens zijn." Horner doelt daarbij op het team van McLaren, dat zich niet kan vinden in de huidige vorm van de haaienvin.

Of de haaienvin nou blijft of niet, de auto van volgend jaar ziet er in ieder geval op één punt heel anders uit. Dan gaat het natuurlijk om de Halo. Horner vreest dat er weinig aan te doen is: "Ik denk dat we die niet echt kunnen verbergen," lacht Horner. "We hebben gekeken naar advertentieteksten op de Halo met een soort tekstbalk. Daarop kunnen we misschien ook berichten voor de coureur laten zien. Misschien zelfs berichten van de ene naar de andere coureur, dat kan wel grappig worden."

Ontdek het op Google Play