Williams: 'We maken iets bekend als er iets te zeggen is'

News


Joas van Wingerden

Williams: 'We maken iets bekend als er iets te zeggen is'

Gisteren berichtte RTL GP dat Robert Kubica voor twee jaar heeft getekend bij het Formule 1-team van Williams. Volgens de renstal is er echter nog steeds niets vastgelegd en zal er pas iets bekendgemaakt worden als de coureur voor volgend jaar definitief gekozen is.

Iedereen was er gisteren over in rep en roer: bronnen dichtbij Williams zouden aan RTL GP hebben bevestigd dat Robert Kubica zijn rentree in de Formule 1 maakt bij Williams. De Poolse coureur zou al gelijk voor twee jaar hebben getekend, om de vertrekkende Felipe Massa te vervangen. Volgens Williams is dat echter nog niet definitief. Het Britse Formule 1-team laat via een officiële verklaring weten dat er nog niets officieels over hun nieuwe coureur te melden is. Als dat wel het geval is, dan laat het team dat weten. We hoeven alleen niet te verwachten dat het komend weekend al zal gebeuren, zo zegt men.

Volgens Williams zijn er nog wel steeds gesprekken met Robert Kubica. De 32-jarige Kubica reed van 2006 tot en met 2010 in de Formule 1. Hij kreeg vlak voor de start van het seizoen 2011 een zwaar ongeluk toen hij meedeed aan de Rally van Andorra. Bij dat ongeluk raakte hij zwaar gewond aan zijn linkerarm, waarna hij noodgedwongen afscheid moest nemen van de Formule 1. Inmiddels heeft Kubica al tests gereden voor Williams, dat wil kijken of Kubica ondanks zijn handicap toch weer deel kan nemen aan de sport. Critici stellen dat het rijden in de huidige Formule 1-auto met één hand niet te doen is. Naast Kubica zouden ook Paul Di Resta, Pascal Wehrlein en Daniil Kvyat kans maken op een plekje bij Williams.

Ontdek het op Google Play