Arrivabene blijft positief: "Er is geen revolutie nodig"

News


Léon le Comte

Arrivabene blijft positief: "Er is geen revolutie nodig"

Ten opzichte van het jaar 2016 zijn de prestaties van Ferrai duidelijk verbeterd. Waar vorig jaar niet één Grand Prix werd gewonnen was Ferrari dit seizoen tot nu toe vier keer het snelste. Toch wordt er getwijfeld aan de positie van teambaas Maurizio Arrivabene.

De teambaas van Ferrari ziet zelf nog voldoende perspectief om verder te gaan. De technische man van Ferrari, Mattia Binotto, zou klaar zijn om Arrivabene te vervangen als teambaas. Maar dat is volgens Arrivabene niet aan de orde. "Er is geen revolutie nodig. Ik zie veel positieve punten. We hebben een jong team dat goed samenwerkt zowel op de baan als in Maranello." De hoogste baas van Ferrari, Sergio Marchionne, zei een maand geleden nog dat een deel van het personeel vervangen moest worden. Daar kwam hij later op terug. Ook zijn eerste coureur, Sebastian Vettel, ziet graag dat Arrivabene nog aan het roer blijft bij Ferrari.

De Italiaan zegt dat Ferrari dit seizoen boven verwachting goed presteerde. "De uitwisseling van informatie binnen het team verloopt vlekkeloos. Iedereen is gefocust. Niemand had verwacht dat we dit jaar al zo sterk konden presteren", aldus Arrivabene.

Ferrari heeft nog twee Grands Prix om het seizoen met iets meer glans af te sluiten. Afgelopen weekend waren de voortekenen goed met een poleposition voor Sebastian Vettel. Maar in de eerste bochtencombinatie ging het al mis voor de Duitse coureur door een touché met Hamilton. Hij eindigde nog wel als vierde. Zijn teamgenoot Kimi Räikkönen wist wel het podium te halen en kwam als derde over de eindstreep.