Alonso over superieure Hamilton: "Hij had geen tegenstand"

News


Léon le Comte

Alonso over superieure Hamilton: "Hij had geen tegenstand"

Fernando Alonso vindt dat Lewis Hamilton dit jaar te makkelijk de titel kon pakken. Tot aan de zomerstop was er een tweestrijd gaande tussen Hamilton en Vettel, maar na de Aziatische tour waren de kansen van Vettel verkeken. Alonso hoopt dat er volgend jaar sprake is van meer concurrentie.

Beide McLaren-coureurs startten gisteren achteraan in het veld vanwege een gridstraf. Vooraf zei Alonso al dat het moeilijk zou worden om in de punten te eindigen. Toch wist de Spanjaard nog als tiende te eindigen. Zijn teamgenoot Vandoorne kwam als twaalfde over de finish. "We hadden een goede snelheid en de bolide was goed te besturen tijdens de race. We kwamen alleen topsnelheid tekort om te kunnen verdedigen of aanvallen" , aldus Alonso tegenover de wereldpers, waaronder Motorsport.com.

Aan het einde van de race viel Hamilton Alonso aan voor de negende plek. Uiteindelijk moest de McLaren-coureur zijn meerdere erkennen in de wereldkampioen. Een mooi gevecht. "Ik probeerde telkens een beetje later te remmen. Maar het was niet mogelijk om mijn positie te verdedigen", legde hij uit.

Alonso constateerde dat Mercedes en met name Hamilton te weinig concurrentie heeft gehad dit seizoen. Waar vorig jaar nog tot einde werd gevochten om het kampioenschap was dit jaar al ruim voor het einde van het seizoen bekend wie zich ging kronen tot wereldkampioen. "Het was heel makkelijk dit jaar. Hij had geen tegenstand. Vorig jaar streed hij met Nico tot de laatste race. Hopelijk kan McLaren-Renault het Mercedes volgend jaar wat moeilijker maken", zei Fernando Alonso over de dominantie van de Zilverpijlen dit jaar.

Big congratulations to @LewisHamilton on his fourth World Championship win.????????????????????????????????

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op 29 Okt 2017 om 4:17 PDT

Ontdek het op Google Play