Renault-talent Rowland hoopt op kans in de Formule 1

News


Jeen Grievink

Renault-talent Rowland hoopt op kans in de Formule 1

Oliver Rowland is inmiddels 25 jaar oud maar hoopt nog steeds op een stoeltje in de Formule 1. Momenteel is hij actief als ontwikkelingscoureur bij Renault. Als er geen mogelijkheden zijn op een vervolg binnen de koningsklasse van de autosport, gaat Rowland andere opties overwegen.

Rowland is momenteel actief in de Formule 2 en doet het daar uitstekend. De Brit staat tweede achter Ferrari protege Charles Leclerc. Hij had gehoopt volgend seizoen een stap hogerop te kunnen zetten, maar er lijken binnen de Formule 1 nog maar weinig opties te zijn. De meeste teams zijn voorzien of kijken naar andere kandidaten. Rowland staat onder contract bij Renault, maar ook zijn werkgever heeft de komende tijd geen plek. Zij vervingen onlangs Jolyon Palmer met Carlos Sainz Jr, die gehuurd wordt van Scuderia Toro Rosso.

Rowland bestudeert zijn opties, maar weet ook dat hij verder moet kijken dan de Formule 1 wat betreft de korte termijn. "We bestuderen de opties voor 2018 op dit moment", zo zegt Rowland in het tv-programma The Flying Lap van Motorsport.tv. "Graag zou ik blijven rijden en daar zijn verschillende opties voor, zoals de Super Formula of de Formule 2. De Formule 2 heeft niet mijn voorkeur, maar als er een kans komt, is dat wel een optie."

Rowland heeft net een jaar als ontwikkelingscoureur bij Renault achter de rug. Hij sluit niet uit dat hij actief blijft bij de Franse renstal, maar houdt ook andere opties open. "Voor nu ben ik ontwikkelingsrijder en de kans bestaat dat ik dit langer kan doen als ik wil", zo zei hij tegen Motorsport.com. "Maar er zijn altijd andere mogelijkheden binnen de Formule 1, daar kan ik ook naar kijken."

Ontdek het op Google Play