BREAKING! FIA-baas Whiting keurt circuit Assen goed voor Grand Prix Nederland

News


Jeen Grievink

BREAKING! FIA-baas Whiting keurt circuit Assen goed voor Grand Prix Nederland

Goed nieuws voor alle Formule 1-liefhebbers die zitten te smachten om een Grand Prix in Nederland. De directie van het TT-circuit in Assen meldt dat ze een stap dichterbij zijn gekomen om de race naar ons kikkerlandje te halen. FIA-racedirecteur Charlie Whiting heeft het circuit goedgekeurd.

Het TT-circuit van Assen komt vandaag met zeer positief nieuws naar buiten: de Drentse organisatie meldt dat FIA-racedirecteur Charlie Whiting hun circuit positief heeft beoordeeld. De Brit kwam vorig week langs in Nederland om een grondige inspectie uit te voeren. Dit deed hij naar aanleiding van de aanvraag die Assen had ingediend voor een zogenoemde grade 1-licentie. Deze licentie is een vereiste om een Formule 1-race te mogen organiseren.

Tijdens zijn ronde over het asfalt, was Whiting zeer onder de indruk. Hij gaf het parcours dan ook een positieve beoordeling, maar had nog wel een aantal kleine opmerkingen. Hij heeft de leiding van het circuit geadviseerd nog wel wat aanpassingen door te voeren wat betreft kerbstones, vangrails en Tecpro barriers. Naar verluidt moeten deze wijzigingen ongeveer twee miljoen euro kosten. De baan zelf hoeft niet veranderd te worden, zo oordeelde Whiting.

Arjen Bos, voorzitter van het circuit in Assen, is enthousiast, maar weet ook dat er nog hard gewerkt moet worden om de Grand Prix daadwerkelijk naar Nederland te halen. "De beoordeling van Whiting is een zeer belangrijke stap om de Formule 1 terug in Nederland te krijgen, maar we zijn er nog lang niet", zo wordt hij geciteerd door de NOS. Het circuit moet immers ook nog gekeurd worden door het Formula One Management. "Dat zal waarschijnlijk op korte termijn gebeuren", aldus Bos.

Mocht de Grand Prix van Nederland daadwerkelijk terugkeren op de Formule 1-kalender, dan is dat weer voor het eerst sinds 1985. Toen werd de race georganiseerd door Zandvoort, een partij die ook nog steeds geïnteresseerd is om de Grand Prix terug op Nederlandse bodem te krijgen. Niki Lauda was de laatste die een Grand Prix in Nederland op zijn naam zette.

Ontdek het op Google Play