Vettel: "Over het hele seizoen gezien was Lewis gewoon beter"

News


Jeen Grievink

Vettel: "Over het hele seizoen gezien was Lewis gewoon beter"

Sebastian Vettel zag in Mexico zijn laatste sprankje hoop op de wereldtitel in rook opgaan. Doordat hij zelf als vierde over de finish kwam, had Hamilton aan zijn teleurstellende negende plaats genoeg om het kampioenschap alsnog in de wacht te slepen. Vettel neemt zijn verlies en erkent dat zijn concurrent gewoon beter was dit seizoen.

Bij aanvang van de Mexicaanse Grand Prix had Vettel enkel nog een theoretische kans op de titel. Maar door een botsing met Hamilton in de eerste bocht, lukte het hem daarna niet meer om op de benodigde tweede plaats te eindigen. Hierdoor ging het kampioenschap naar Hamilton, die zelf teleurstellend als negende over de streep kwam. Maar het is niet Mexico waar Vettel de titel heeft verloren. Het ging immers al sinds de zomerstop een stuk moeizamer bij Ferrari.

Vettel begon het seizoen ijzersterk en heeft ook even mogen proeven aan de eerste plaats op de ranglijst, maar na de zomerstop ging het hard bergafwaarts. Hij erkent dan ook dat Mercedes een stabieler en beter seizoen heeft gedraaid. "Over het hele seizoen gezien was Lewis gewoon beter. Hij heeft de titel terecht gewonnen, zo simpel is het", zo neemt de Duitser zijn verlies groots in gesprek met Sport Bild.

Maar de Ferrari-kopman wil niet te lang stil staan bij zijn verlies. Hij is erop gebrand om Hamilton volgend seizoen van zijn vijfde wereldtitel af te houden. "2017 mocht dan het jaar van Lewis zijn, maar 2018 is weer een jaar op zich", zo zegt hij. "Ons team is op de goede weg en ik geloof erin dat wij volgend jaar weer helemaal vooraan kunnen staan." Hij voegt daaraan toe dat hij ook zeker niet bang is voor Hamilton: "Sterker nog, ik race juist enorm graag tegen hem."