Horner vindt het jammer dat Vettel zo'n pech heeft

News


Joas van Wingerden

Horner vindt het jammer dat Vettel zo'n pech heeft

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, vindt het jammer dat Vettel zoveel uit is gevallen de afgelopen races. Volgens de Brit is het seizoen daardoor richting het einde een stuk minder spannend dan het had kunnen zijn en dat vindt hij zonde.

Hoewel het voor Red Bull Racing niet altijd slecht uitpakte, is het volgens Horner wel spijtig dat Vettel zo'n pech had de afgelopen weken. Volgens hem had het publiek afgelopen zomer terecht de verwachting dat het een spannend seizoen zou blijven, maar lijkt die spanning er nu wel af te zijn. Dat zegt hij in gesprek met Motorsport.com. De Brit weet niet wat de pech concreet zal betekenen voor het team van Ferrari, aangezien iedereen weer anders reageert op dat soort situaties. "Het kan bij zo'n technische sport heel snel fout gaan. Dat hebben wij dit seizoen ook gezien bij onze motoren. Het is niet aan mij om te oordelen hoe Ferrari met deze problemen om moet gaan."

Dat Ferrari flink aan de bak moet om het toch nog spannend te maken, is wel duidelijk. Vettel moet volgende week een stabiele race rijden en ervoor zorgen dat als Hamilton eerste wordt, hijzelf minimaal als zesde over de lijn komt. Als het verschil groter is, kan Vettel fluiten naar het kampioenschap. Na een goede race in de VS wachten nog drie races die eigenlijk allemaal aan de zijde van Ferrari moeten zijn om het nog spannend te maken. Ondertussen zeggen zowel Vettel als Hamilton dat er nog van alles mogelijk is en is Mercedes zich ook sterk bewust dat het kampioenschap nog niet beslist is.

Ontdek het op Google Play