Grosjean na crash: "Erg jammer, plek in top tien was mogelijk"

News


Jeen Grievink

Grosjean na crash: "Erg jammer, plek in top tien was mogelijk"

Romain Grosjean baalt als een stekker. De Fransman crashte tijdens de eerste sessie van de kwalificatie. Hij had op dat moment al wel een tijd neergezet en kan zodoende nog wel vanaf de 16e plek beginnen morgen. Toch had er volgens hem een top tien klassering ingezeten.

In de eerste sector schoot Grosjean van de baan, nadat hij terecht kwam op het vochtige gras. Hij kreeg zijn auto niet meer onder controle en klapte vol in de muur. De rode vlag werd gezwaaid en de kwalificatie was ten einde voor de Fransman. Op dat moment had hij wel een tijd neergezet, waardoor hij morgen vanaf de 16e plek mag starten. Tevreden is de Haas-coureur allerminst, want hij had de hoop op een plaatsje in de top tien.

"Enorm jammer dit. Ik voel me ook schuldig voor mijn monteurs. De klap was hard, in de Formule 1 zijn geen zachte crashes", zo vertelt Grosjean aan Ziggo Sport. "Het is vooral balen omdat de auto erg goed aanvoelde en een plek in de top tien zeker mogelijk was geweest. Helaas liep het anders: ik raakte in het gras en verloor de macht over mijn auto."