'Formule 1 in Duitsland niet achter de betaalmuur'

News


Léon le Comte

'Formule 1 in Duitsland niet achter de betaalmuur'

Het Duitse RTL heeft de rechten van de Formule 1 ook voor volgend jaar behouden, teminste als we Bild mogen geloven. In Duitsland vreesde veel Formule 1-fans voor het verdwijnen van de Formule 1 op het open net.

Er zou volgens Bild een doorbraak zijn in de onderhandelingen tussen RTL en Liberty Media. De televisiezender heeft nog een contract met de eigenaar van de Formule tot het einde van dit jaar.

De Formule 1-races werden op de Duitse zender altijd voorzien van een analyse door Niki Lauda. Maar wanneer RTL de Formule 1 blijft uitzenden zal Lauda niet meer te zien zijn. De adviseur van Mercedes kondigde na de Grand Prix van Abu Dhabi aan te stoppen als analist bij RTL.

Als mogelijke opvolger(s) van Lauda worden Nico Rosberg en Timo Glock genoemd. Rosberg keerde in oktober terug op de grid als deskundige bij Sky Sports. Hij zou die zelfde rol moeten gaan vervullen bij RTL.

Het enige wat veel Formule 1-fans tegenstaat bij de uitzendingen van RTL zijn de reclameblokken tijdens de races. Deze duren vaak lang en maakt het volgen van de race via de Duitse zender een stuk minder interessant.

Ontdek het op Google Play