Hamilton: 'Na titelwinst veel gefeest, laatste races niet 100 procent'

News


Joas van Wingerden

Hamilton: 'Na titelwinst veel gefeest, laatste races niet 100 procent'

Lewis Hamilton heeft in gesprek met de BBC aangegeven dat hij sinds de winst van het wereldkampioenschap in Mexico niet meer 100 procent in vorm was. De Brit geeft aan dat hij het heeft geprobeerd, maar dat de scherpte er wel iets van af was.

Na de Grand Prix van Mexico wist Lewis Hamilton het zeker; hij was voor de vierde keer wereldkampioen in de Formule 1. Volgens Hamilton gebeurde er daarna veel: "Alles wat ik kan zeggen over de week na Mexico is dat ik veel heb gefeest. Dat doe je gewoon, maar dat deed ik niet voor de andere races." Volgens de 32-jarige Brit heeft het onbedoeld toch voor een verminderde focus gezorgd voor de laatste twee races: "Ik heb mijn uiterste best gedaan om er bovenop te blijven zitten, maar ik was niet voor de volle 100 procent zoals ik de rest van het seizoen was."

Hamilton bemerkte naar eigen zeggen de afgelopen weken dat hij het niet eenvoudig vond om aan het werk te gaan. Zijn energieniveau was volgens hem niet hetzelfde als voorheen. "Ik maak me geen zorgen voor volgend jaar, want dan ga ik verder op het niveau van de tweede helft van dit seizoen," klinkt het zelfverzekerd. De teambaas van de Mercedes-coureur, Toto Wolff, heeft naar eigen zeggen niets gemerkt van de verminderde energie bij Hamilton. Terugkijkend op de crash in Brazilië, zegt Wolff: "Hij zag er gewoon goed uit voor de kwalificatie. Het was simpelweg Valtteri's weekend. Waar de crash vandaan kwam? Geen idee."

Ontdek het op Google Play