BREAKING: Felipe Massa na dit seizoen weg uit Formule 1

News


Joas van Wingerden

BREAKING: Felipe Massa na dit seizoen weg uit Formule 1

Williams-coureur Felipe Massa heeft zojuist aangekondigd na dit seizoen niet meer terug te keren in de Formule 1. Via een videoboodschap bedankt de Braziliaan zijn familie, fans en sponsors en hoopt dat hij in de toekomst in andere raceklasses nog voor mooie dingen kan zorgen.

Via de website van Williams heeft Massa ook een officiële verklaring voor het vertrek gegeven: "Zoals iedereen weet, ben ik vorig jaar na mijn afscheid teruggekomen, om Williams nog een seizoen te helpen. Ik heb vier geweldige jaren gehad bij het team, maar mijn carrière in de Formule 1 komt aan het einde van dit seizoen echt aan zijn einde. Ik wil nogmaals mijn dank uitspreken naar iedereen die mij heeft geholpen in mijn carrière: mijn vrouw, mijn vader, mijn hele familie, mijn manager Nicolas, al mijn vrienden en mijn collega's en sponsors. Daarbij wil ik ook alle fans bedanken die zo veel steun en passie boden al die jaren. Er zullen hele mooie herinneringen met mij meegaan naar de laatste twee races. Hoewel die emotioneel zullen worden, kijk ik ernaar uit om op een hoogtepunt te stoppen en me voor te bereiden op de volgende stap."

Naast hijzelf, heeft ook het team een verdere verklaring gegeven. Claire Williams: "Ik wil Felipe bedanken voor al het werk dat hij de afgelopen vier jaar voor ons heeft gedaan. Het was een waar genoegen om met hem te werken en we zijn in het bijzonder dankbaar dat hij zijn afscheid van de Formule 1 vorig jaar uitstelde, toen Valtteri naar Mercedes ging. Het toont de diepgang van onze relatie, die we in die jaren hebben opgebouwd. We begrijpen dat het geen makkelijk besluit was om terug te keren na het emotionele afscheid. Namens Sir Frank (Williams, red.) en de rest van het team, wensen we Felipe het beste voor de toekomst."

Felipe Massa (36) maakte al ruim vijftien jaar geleden zijn debuut in de Formule 1. Hij begon bij Sauber, om in 2006 over te stappen naar Ferrari. In 2008 lag hij in zijn thuisrace in Brazilië op koers om met dat team zijn eerste wereldkampioenschap te pakken, maar door een uitvalbeurt van Timo Glock wist Lewis Hamilton (nét nadat Massa over de finishlijn kwam) toch genoeg punten te pakken om de titel zijn kant op te trekken. Uiteindelijk kwam het nooit tot een wereldtitel voor Massa. Hij heeft wel een zeer indrukwekkende staat van dienst met 267 gestarte races, 41 podiumplaatsen, 11 overwinningen en 16 pole positions.

Ontdek het op Google Play