Red Bull blijft investeren talent: "Hebben al 13-jarige karters aan ons gebonden"

News


Jeen Grievink

Red Bull blijft investeren talent: "Hebben al 13-jarige karters aan ons gebonden"

Pierre Gasly gaat volgend seizoen beginnen aan zijn eerste volledige jaar in de Formule 1. De Fransman maakte dit seizoen - als opvolger van Daniil Kvyat - zijn debuut bij Scuderia Toro Rosso. Ook Brendon Hartley kwam later het juniorenteam van Red Bull versterken. De Oostenrijkse renstal maakt veelal gebruik van nieuwe aanwas en blijft dan ook investeren in de jeugd.

Red Bull Racing staat er als team om bekend dat het regelmatig veelbelovende talenten laat doorstromen. Wanneer de Oostenrijkers een coureur klaar achten voor het grote werk, worden ze vaak eerst overgeheveld naar Scuderia Toro Rosso, het opleidingsteam. Doet een coureur het daar goed, dan kan hij de overstap maken naar het hoofdteam: Red Bull Racing. Op deze manier maakte in het recente verleden ook Max Verstappen en Daniel Ricciardo naam in de Formule 1. Dit seizoen was het de beurt aan Pierre Gasly.

De jeugd heeft de toekomst, zo denken ze bij Red Bull Racing. Hoewel de aanwas op dit moment wat karig lijkt, houdt teambaas Christian Horner vol dat er voldoende talent zit aan te komen. "Red Bull heeft jonge kartrijders van 13 of 14 jaar aan zich verbonden. En we hebben een aantal opwindende jongens rondrijden in de Formule 4. We blijven investeren in jong talent", zo wordt de Brit geciteerd door F1Today.

Dat het talentenprogramma van Red Bull goed werkt, is volgens Horner wel te zien aan Daniel Ticktum. "Een van onze rijders heeft de Grand Prix van Macau gewonnen. Dat toont wel aan dat ons programma werkt", zo wijst Horner naar de 18-jarige Engelsman. Hij voegt daaraan toe dat Red Bull daarnaast bereid is om rijders elders te stallen, wanneer er bij Red Bull Racing geen posities vrij zijn. "We staan er ook niet negatief tegenover om ze beschikbaar te stellen voor andere renstals."