Meerderheid GPfans denkt dat Verstappen volgend jaar om de titel mee kan doen

News


Léon le Comte

Meerderheid GPfans denkt dat Verstappen volgend jaar om de titel mee kan doen

Uit een poll van deze website blijkt dat de meeste GPfans denken dat Verstappen volgend jaar mee kan strijden om de wereldtitel. De progressie die de RB13 liet zien in de slotfase van het seizoen geeft vertrouwen voor het volgende seizoen.

Nog niet iedereen is overtuigd van de betrouwbaarheid van Red Bull. Bijna 40% van de stemmers denken dat Mercedes en Ferrari volgend jaar de dienst uit zullen maken. Dat leek lange tijd dit jaar ook het geval te zijn. In het begin van dit seizoen was het nog stuivertje wisselen tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Al vroeg in het seizoen bleek dat Red Bull geen rol van betekenis ging spelen in de strijd om de wereldtitel.

De motor van Renault bleek niet betrouwbaar genoeg. Tot grote frustatie van Max Verstappen en Red Bull. Na de races in Azië was duidelijk dat Lewis Hamilton wereldkampioen zou gaan worden. Ferrari kende problemen in Singapore en Japan. Na de Grand Prix van Japan was de voorsprong van Hamilton op Vettel uitgelopen tot maar liefst 59 punten. Uiteindelijk had de Mercedes-coureur aan een negende plek in Mexico genoeg om de wereldtitel binnen te slepen. Max Verstappen gaf seizoen nog wat kleur door de Grands Prix van Maleisïe en Mexico op zijn naam te zetten.

Dit is de voorlopige uitslag van de poll op de website. Er kan nog steeds gestemd worden.

Hoe denk jij over de kansen van Verstappen volgend jaar? Laat het weten in een reactie!

Ontdek het op Google Play