Daniel Ricciardo: 'Niet bezig met gridstraf tijdens kwalificatie'

News


Joas van Wingerden

Daniel Ricciardo: 'Niet bezig met gridstraf tijdens kwalificatie'

Er komt opnieuw een gridstraf voor Red Bull-coureur Daniel Ricciardo, maar tijdens de kwalificatie was hij daar niet mee bezig. De Australiër was niet tevreden over Q3, maar is blij dat de softbanden goed aanvoelen. Hij start morgen op die compound vanaf de 15e plek.

Daniel Ricciardo dacht tijdens de kwalificatie naar eigen zeggen niet aan de gridstraf die hem te wachten staat, verklaart hij voor de camera van Ziggo Sport. 'Het maakt maar een paar plekken verschil, uiteindelijk start ik toch wel ver achteraan,' was de strekking van zijn reactie. "We hebben ervoor gekozen om in Q2 op de softbanden te rijden, zodat ik daar morgen op start. De softbanden waren het beste voor me, want op de softbanden had ik een rare trilling in Q3. Die sessie ging behoorlijk slecht," aldus Ricciardo, die de vijfde tijd neerzette.

Voor de zoveelste keer op rij speelt de motor Ricciardo parten. Na zijn uitvalbeurt in Mexico bleek dat er zo veel schade was dat de MGU-H vervangen moest worden. Daar krijgt hij morgen een gridstraf van tien plaatsen voor en hij zal dus vanaf de 15e plek starten. De Australiër moest in Mexico ook al een gridstraf incasseren vanwege een motorwissel. Uiteindelijk ging de gloednieuwe krachtbron daar al snel ter ziele, net als de Renault-motoren van Hulkenberg en Hartley.