Rosberg optimistisch over rentree Kubica

News


Joas van Wingerden

Rosberg optimistisch over rentree Kubica

Nico Rosberg hing vorig jaar weliswaar zijn helm aan de wilgen, de Duitser is nog steeds nauw betrokken bij de Formule 1. De huidige wereldkampioen houdt zich als manager bezig met een mogelijke terugkeer van de Poolse Robert Kubica in de Formule 1 en is positief gestemd.

Volgens Rosberg maakt Kubica een goede kans om volgend seizoen in de plaats van Felipe Massa te gaan rijden voor Williams. In gesprek met Sky Sports zegt Rosberg: "Hij wordt, samen met andere coureur, overwogen (voor een plaats bij Williams, red.) en ik ben optimistisch. Williams wil de allersnelste coureur en deze kerel is serieus indrukwekkend met een ongelofelijke snelheid. Daarom wordt hij ook overwogen," aldus de 32-jarige oud-coureur.

Naast Kubica wordt ook Paul Di Resta overwogen voor een rentree in de Formule 1. Williams' teambaas Paddy Lowe bevestigde dat in een persconferentie afgelopen weekend. Di Resta maakte afgelopen seizoen al een korte terugkomst mee, toen hij voor de GP van Hongarije de kwalificaties overnam van de zieke Felipe Massa.

Massa maakt zich ondertussen ogenschijnlijk maar weinig zorgen over zijn plek bij Williams. De ervaren coureur stelt dat 'er geen conclusies verbonden kunnen worden aan testrondes in oude F1-auto's' en stelt dat Williams aan hem nog steeds een stabiele coureur heeft. "Ze weten wat ze aan me hebben," aldus Massa. Vorig jaar nam Massa in thuisland Brazilië afscheid van de Formule 1, maar na de overdracht van Bottas aan Mercedes haalde Williams hem terug. Massa maakte ruim 15 jaar geleden zijn debuut in de sport.

Ontdek het op Google Play