Marko niet te spreken over Alonso: "Heeft er alles aan gedaan om de motor slecht te laten lijken"

News


Léon le Comte

Marko niet te spreken over Alonso: "Heeft er alles aan gedaan om de motor slecht te laten lijken"

Dit jaar rijdt Toro Rosso met een krachtbron van Honda. Het huwelijk tussen Honda en de vorige afnemer, McLaren, was niet heel gelukkig.

Volgens McLaren lag dat vooral aan de krachtbron van Honda. Fernando Alonso klaagde steen en been over de motor van de Japanners. Maar Helmut Marko zegt dat het verhaal iets genuanceerder ligt. De problemen hadden ook te maken met het chassis van McLaren, stelt Marko. "Honda moest compromissen sluiten vanwege de chassis-specificatie van McLaren. Ze konden zich niet vrij ontwikkelen en waren daardoor beperkt." Marko heeft geen goed woord over voor Alonso. "Alonso heeft er alles aan gedaan om de motor slecht te laten lijken", zei de Oostenrijker in een interview met Auto Motor und Sport.

Als topadviseur van Red Bull is Marko ook betrokken bij Toro Rosso. Hij heeft zich al laten informeren door Honda over de motor voor aanstaand seizoen. "Honda is erg actief en heeft al iets gevonden. Misschien kunnen ze wel op hetzelfde niveau als Renault komen met de tweede motor."

Mercedes heeft dit seizoen opnieuw de krachtigste motor. Naar alle waarschijnlijkheid gaan ze door de grens van 1000pk heen. De kracht van de Zilverpijlen zit 'm in de kwalificatie, stelt Marko. "Het ergste is hun kwalificatiemodus. In de training liggen ze al vooraan en op de meeste circuits kun je niet inhalen. Daarom hebben ze in de race aanzienlijk minder brandstof nodig."

Ontdek het op Google Play