Bottas: 'Ik ben nu sneller, wil dat meenemen naar Australië'

News


Jeen Grievink

Bottas: 'Ik ben nu sneller, wil dat meenemen naar Australië'

Valtteri Bottas begon het 2017-seizoen sterk, maar zakte na de zomerstop ver terug. Pas vanaf de Grand Prix van Mexico wist hij zichzelf weer te herpakken. De Fin denkt dat deze dip ervoor heeft gezorgd dat hij zichzelf heeft kunnen verbeteren, en hoopt dit gevoel mee te nemen richting het nieuwe seizoen.

Valtteri Bottas werd vlak voor het seizoen gepresenteerd als opvolger van de vertrokken wereldkampioen Nico Rosberg. De haastige overstap van Williams Martini Racing naar Mercedes leek in eerste instantie niet voor problemen te zorgen, want Bottas schoot uit de startblokken en boekte ook twee overwinningen. Toch kreeg hij vanaf de zomerstop te maken met een flinke dip. De Fin zakte ver terug en verloor de concurrenten (Sebastian Vettel en teamgenoot Lewis Hamilton) uit het oog. Uiteindelijk sloot Bottas het seizoen af met een derde plaats en 305 punten.

Pas vanaf de Grand Prix van Mexico wist Bottas de stijgende lijn weer in te zetten. In gesprek met Racer blikt de Fin terug op deze periode, en zegt hij dat deze dip hem sterker heeft gemaakt. "We hebben enorm hard gewerkt en ik heb het idee dat ik daardoor veel punten in mijn rijstijl heb kunnen verbeteren. Hierdoor ben ik nu sneller onder bepaalde omstandigheden", aldus Bottas.

"En dat geeft me veel vetrouwen voor het volgende seizoen", zo zegt Bottas die zijn ommekeer beloond zag worden met een poleposition en zege in de slotrace van Abu Dhabi. "Het zou geweldig zijn als ik dat nu kan doortrekken richting Australië." De Grand Prix van Melbourne staat op 25 maart van het nieuwe jaar op het programma en wordt afgewerkt op het circuit van Albert Park.

Ontdek het op Google Play