Eerste deel testdag zit erop, dit zijn de resultaten

News


Joas van Wingerden

Eerste deel testdag zit erop, dit zijn de resultaten

Vandaag is het dan echt zover; de Formule 1 komt voor het laatst in actie voor dit jaar. Tijdens de tweede testdag in Abu Dhabi krijgen de teams opnieuw de kans om de nieuwe compounds van Pirelli te testen en tests voor de volgende auto uit te voeren. Tot op heden is Sebastian Vettel de snelste man.

De coureurs mochten vanochtend wederom het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi op. Het rijtje coureurs dat in actie komt is weer wat anders dan gisteren. Zo komt bijvoorbeeld voor Ferrari nu Vettel in actie en bij Red Bull Racing is het de beurt aan Verstappen. Sebastian Vettel heeft tot op heden de toon gezet met de snelste tijd: 1.37,551. Max Verstappen pakte tot op heden de vierde tijd, met 1.39,348. De Nederlander gebruikte ook een deel van de testtijd om met een groot hekwerk aan de auto rond te rijden, om gegevens te verzamelen voor de auto van volgend jaar.

McLaren-coureur Stoffel Vandoorne crashtte en moest, net als zijn teamgenoot Fernando Alonso gisteren, de test daardoor vroeg afbreken. Voor Williams kwam Sergey Sirotkin in actie, die een tijd van 1:39,947 neerzette. Vanmiddag mag Robert Kubica opnieuw aan het werk voor Williams.

Ontdek het op Google Play