Pierre Gasly: "Brazilië was mijn beste Formule 1-race tot nu toe"

News


Jeen Grievink

Pierre Gasly: "Brazilië was mijn beste Formule 1-race tot nu toe"

Pierre Gasly begon de Grand Prix van Brazilië op de negentiende startplek, maar de talentvolle Fransman vocht zich tijdens de race zeven plekken omhoog. Hij was na afloop dan ook zeer tevreden over zijn race en spreekt van zijn beste prestatie sinds zijn Formule 1-debuut in Maleisië.

Voor Toro Rosso stond er veel druk op het raceweekend in Brazilië. Het opleidingsteam van Red Bull stond namelijk behoorlijk in de schijnwerpers. Niet zozeer vanwege de prestaties op de baan, maar met name door de problemen die de renstal heeft met motorleverancier in Renault. In Mexico plofte maar liefst vier van de zes wagens die met een Renault-krachtbron actief waren. Twee van deze wagens behoorde tot de stal van Scuderia Toro Rosso.

Het was dus maar de vraag of het in Brazilië goed zou gaan, en dat ging het niet helemaal. Brendon Hartley sloot het weekend opnieuw in mineur af. Pierre Gasly kon de race wel uitrijden en hij wist zich zelfs van de 19e positie naar de 12e plek te rijden. Na afloop was de Fransman dan ook zeer content met zijn prestatie.

"Dit was mijn beste optreden sinds mijn Formule 1-debuut in Maleisië", zo wordt hij geciteerd door GPUpdate. "Vanwege gridstraffen moest ik vanaf de 19e plek starten en dan weet je dat het moeilijk gaat worden. En dan is het enorm positief als je zover naar voren kunt komen. Ik maakte de goede keuze door voor de buitenkant te gaan in bocht één en daar won ik dan ook gelijk drie plaatsen. We hebben echt het maximale uit de wagen gehaald en volgens mij zat er ook niet veel meer in dan dit."