Horner: "We hebben bewezen Mercedes en Ferrari te kunnen verslaan"

News


Jeen Grievink

Horner: "We hebben bewezen Mercedes en Ferrari te kunnen verslaan"

Red Bull Racing kent een zeer goede tweede seizoenshelft. De Oostenrijkse renstal is de laatste races enorm vooruitgegaan en kan nu zelfs de strijd aangaan met Mercedes en Ferrari. Volgens teambaas Christian Horner heeft zijn team de afgelopen weken dan ook bewezen over de snelste auto te beschikken.

Van de laatste vier races, wist Red Bull Racing er maar liefst twee te winnen. Zowel in Maleisië als in Mexico wist Max Verstappen te zegevieren. In Japan stond hij als nummer twee op het podium en in de Verenigde Staten liep hij door een tijdstraf de derde plek mis. Er zit dus een stijgende lijn in de prestaties van de Oostenrijkse renstal. Christian Horner denkt zelfs dat zijn team nu over de snelste auto beschikt.

"In de laatste vier races hadden wij de snelste wagen en hebben we tevens bewezen Mercedes en Ferrari te kunnen verslaan", zo wordt hij geciteerd door F1Today. De Brit is dan ook geenszins van plan gas terug te nemen. "Het zou mooi zijn als we dit seizoen nog minimaal één keer kunnen winnen", aldus Horner.

Maar dat het altijd beter kan bewijst de situatie van Daniel Ricciardo wel. De Australiër kampt de laatste weken met dezelfde technische problemen als Max Verstappen in de eerste seizoenshelft. Hoewel er dus veel podiumplaatsen worden gepakt de laatste tijd, valt er ook nog wat te verbeteren. "De overwinning van Max in Mexico was geweldig, maar dat weekend ging er ook gigantisch veel mis", aldus Horner.

Ontdek het op Google Play