Verstappen na zege: "Het was mijn makkelijkste race ooit"

News


Jeen Grievink

Verstappen na zege: "Het was mijn makkelijkste race ooit"

Max Verstappen boekte in Mexico een glansrijke zege. De Nederlander reed een eenzame race in de kop van het veld, nadat hij bij de start Sebastian Vettel en Lewis Hamilton met elkaar in contact zag komen. Vervolgens sloeg hij langzaam maar zeker een enorm gat richting zijn achtervolgers Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen. "Het was misschien wel mijn makkelijkste race ooit", zei Verstappen na afloop.

Tijdens de start ontstond er een gunstige situatie voor Verstappen, die als tweede was gestart. De Nederlander klopte al vrij snel Sebastian Vettel en zag dat de Duitser daarna in contact kwam met concurrent Lewis Hamilton. Zowel de Ferrari als de Mercedes raakte dusdanig beschadigd dat ze een pitstop moesten maken. De twee titelkandidaten kwamen in de staart van het veld weer terug de baan op. Zodoende kon Verstappen rustig uitlopen, ook omdat Valtteri Bottas niet de snelheid had om hem bij te houden. De Fin werd uiteindelijk met een verschil van 20 seconden verslagen.

Na afloop van de race schoof Verstappen aan bij de persconferentie om zijn verhaal te doen. "Ik denk dat de start heel belangrijk was", zo begon hij. "Het eerste gedeelte was niet zo goed, maar daardoor kon ik goed achter Sebastian aansluiten en kon ik in de eerste bocht buitenom. De volgende bocht zat ik aan de binnenkant en dat was prima. En van daaruit eigenlijk meteen een gat geslagen en de race gecontroleerd. De auto was super goed."

Hij spreekt dan ook van een zeer eenvoudige wedstrijd. "Het was denk ik één van mijn makkelijkste races ooit uit mijn carriére", zo glimlacht Verstappen. "Maar dat is natuurlijk alleen maar mooi."

Ontdek het op Google Play