Formule 1 helpt getroffen kinderen: "Educatie is één van de fundamentele mensenrechten"

News


Léon le Comte

Formule 1 helpt getroffen kinderen: "Educatie is één van de fundamentele mensenrechten"

De Formule 1 en de organistatie van de Grand Prix van Mexico gaan ervoor zorgen 9000 kinderen tijdelijk weer naar school kunnen. Er worden 600 tijdelijke klaslokalen gebouwd met hulp van beide organisaties.

De actie draagt bij aan de wederopbouw van Mexico na een ernstige natuurramp. Met deze donatie zullen de gezinnen die het hardst getroffen zijn directe steun ontvangen. Aljenadro Soberon, baas van de Grand Prix van Mexico, laat het volgende weten: "Dit weekend moeten we laten zien dat Mexico meer verenigd is dan ooit. Maar er moet nog veel gebeuren in de komende maanden en jaren", aldus Soberen op de website van de Formule 1.

De verklaring van Chase Carey is als volgt. "De hele Formule 1 wil zijn medeleven betuigen aan de Mexicaanse bevolking die in september te maken kregen met een aardbeving. Dit initatief is een kans om meteen effectief te zijn. Onderwijs is één van de fundamentele mensenrechten en we zijn blij om te weten, dat dankzij dit project, dat deze kinderen daar meteen gebruik van kunnen maken."

Er wordt op de site van de Formule 1 aan het publiek gevraagd om tijdens ronde 19 op te gaan staan met een vuist in de lucht. Dat is een teken van support voor de Mexicaanse slachtoffers.